Kopshti jopublik “Maria Mazzarello”, Tirane

Lloji i institucionit: Privat

Kapaciteti ideal i femijeve: 25 femije ne grup

Numri total i femijeve: 75

Numri i femijeve per grup: 25

Numri i edukatoreve: 5 ( nga 2 ne grupin e pare dhe te dyte dhe nje ne grupin parashkollor )

Ambjentet: Te jashtme dhe te brendshme

Transport: Nuk sigurojme

Parking: Vetem ne raste eventesh

Filozofia e kopshtit: Ka në themel modelin antropologjik të krishtere ku personi njerëzor është një qenie e thirru ne jetë nga Krijuesi, ka nevojë e mundësi të edukohet e të shoqërohet që duke u rritur të zbulojë dhe të zhvillojë talentet që i janë dhuruar që të bëhet një person i lumtur, i lirë dhe i përgjegjshëm, i dobishëm, per familjen e tij dhe shoqerine.

E vecanta  e tij : Mbeshtetet ne sistemin edukativ te Shen Boskos dhe shenjtes Maria Mazzarello.

Sistemi preventi ka tri kollona: Arsyeja, Besimi ne Zotin dhe dashamiresia.

Femija eshte vete subjekt i edukimit me mendje orientohet nga e mira.

Vlera shpirtetore jane nxitese te lartesimit njerezor, dashamiresia si metode qe shoqeron procesin edukativ, duke gjetur nje ekuiliber mes angazhimeve, pergjegjesi me nje stil dashamires dhe nxites kah rritja.

Perforcon ne cdo femije gjera pozitive, nxit kulturen e se bukures dhe te angazhimit.

Programi mesimor:  Standartet dhe programet e Ministrise se Arsimit te nderthurura me projektin tre vjecar italian, Explorare, guida didactica progettazzione.

Dioqeza Tiranë – Durrës

Kontakte:

Drejtuese:  Moter Teuta Buka

Adresa: Rruga Medar Shtylla. 36/1

Sekretaria : Tel: 042256065 / Cel: 0682147800

Webwww.motratsaleziane.al

Email: sekretariamain@yahoo.it

PDF